Friday, October 29, 2010

Siri Jelajah Yuna,MUH dan FT


image001 (Shout! Awards 2010) Enjoice Siri Jelajah Bersama Meet Uncle Hussain, Yuna & Faizal Tahir
Ya, Shout! Awards 2010 semakin hampir! Kita sedang menghitung hari menantikan anugerah paling kool di Malaysia!
Jangan ketinggalan untuk menyaksikan persembahan bertenaga dari 6ixth Sense, Azlan & Thе Typewriter, Alif Satar dan Daphne Iking – Ahad ini (31 Oktober 2010) jam 5.30 – 6.45 petang di Sg Wang Plaza, Kuala Lumpur. Selain itu, anda berpeluang beramah mesra dengan Meet Uncle Hussain, Alif Satar, Faizal Tahir dan Yuna. Rujuk jadual di bawah.
Screen shot 2010 10 29 at 12.58.06 PM (Shout! Awards 2010) Enjoice Siri Jelajah Bersama Meet Uncle Hussain, Yuna & Faizal Tahir
Selain itu anda juga berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah menarik dan memenangi pas-pas eksklusif ke Shout! Awards 2010. Anda juga boleh mendapatkan tiket-tiket eksklusif ini dengan bertemu dengan 8Team di beberapa lokasi berdekatan anda iaitu UCSI University pada 28 Oktober 2010, HELP University pada 2 November 2010 dan di MMU Cyberjaya pada 10 November, semuanya bermula dari pukul 12 – 2 petang.
Tiket-tiket juga boleh dimenangi dengan menonton 8TV Quickie atau menerusi rakan media Shout! Awards 2010 iaitu HotFm, FƖу FM, Suria Fm dan Red FM. Anda juga boleh mendapatkan tiket-tiket eksklusif ini di Pondok Pengawal Sri Pentas bermula 1 November 2010 jam 3.00 hingga 5.00 petang atau di Shout! Awards 2010 Facebook Fan Page.
Shout! Awards akan disiarkan secara LIVE dari Stadium Putra, Bukit Jalil pada 20 November 2010 jam 8.30 malam secara ekslusif di saluran hip 8TV! Majlis ini akan dimulakan dengan acara karpet ungu yang membariskan personaliti dan artis-artis рοрυƖаr tanahair!
Pemenang-pemenang Shout! Awards akan dipilih menerusi undian sms dan online yang telah dibuka dari 18 Oktober 2010 hingga ke 19 November 2010. Untuk mengundi finalis-finalis kegemaran anda lihat senarai penuh di Shout! Awards 2010 atau SMS undian anda ke SHOUT dan hantar ke 33399.

Akim AF7 - Menunggu chords and lyric




Dm A
Saat aku sendiri
A# F
Aku bayangkan kamu
Dm A
Dalam dakapanku ini
A# F
Indahnya kamu di dakapan ku

Dm A
Cerita kita berdua
A# F
Menciptalah sebuah cinta
Dm A
Dan tercipta kisah yang satu
A# C
Tentang aku dan kamu

Chorus

F
Mungkinkah
Am
Kau kan menunggu ku
A# F C
Dan akankah kau menanti diriku
F
Pastikah
Am
Kau kan menunggu ku
A# F C F
Seperti ku yang slalu menunggumu huhu...

Dm A
Cerita kita berdua
A# F
Menciptalah sebuah cinta
Dm A
Dan tercipta kisah yang satu
A# C
Tentang aku dan kamu huhu...

Repeat chorus

F C G
Aku mahu kau selalu denganku
Em Am-G-Em
Di manaku berada
F G
Aku hanya milikmu huu...

Repeat chorus 2X

Thursday, October 28, 2010

Tahniah Buat Nikki dan Audi Mok-Dapat Baby


Screen shot 2010 10 28 at 11.43.54 AM Tahniah, Audi Mok & Nikki Dapat Baby!
Kira-kira pukul 10.45 tadi, Audi Mok (komposer & penerbit album) menghantar status twitterberkenaan baby baru’nya yang baru sahaja dilahirkan oleh isteri kesayangan, Nikki. Tahniah!
pixel Tahniah, Audi Mok & Nikki Dapat Baby!


Aleeza Kasim Akhirnya Bercerai

gambar - manggaonline

Pelakon serta model terkenal Aleeza Kasim akhirnya bercerai dengan suamiya Md Fauzi Che Rus.Mereka bercerai di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur semalam
Aleeza, 39, dan Fauzi, 45, yang berstatus duda beranak dua itu berkahwin pada 16 Julai 2006 di Masjid Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.
Setakat ini Aleeza tidak mahu memberi apa2 komen


Rita & Zafuan Hadir Mahkamah Syariah Tangguh Sulh



Sulh, merupakan satu proses untuk berdamai antara suami isteri setelah dilanda konflik kekeluargaan. Nampaknya, niat Rita & Aidil Zafuan memang ikhlas untuk berdamai setelah segala konflik kekeluargaan yang berlaku sebelum ini diketahui umum. Menurut Aidil, beliau memang sayangkan Rita, lebih-lebih lagi isterinya sedang mengandungkan anak kedua.
Penangguhan Sulh dibuat oleh Aidil bukan atas perebutan hak penjagaan anak yang pertama, sebaliknya dipohon andai kata ada masalah kelak, mereka dapat merujuk kepada pihak mahkamah yang lebih arif.
Rita pula akur dengan kehendak Aidil untuk memohon sulh kerana mereka dapat menyelesaikan konflik keluarga dengan cara ini. Kata Rita, “Saya sayangkan Aidil sepenuh hati dan tiada sedikit pun perasaan benci terhadapnya. Jika tindakan Aidil itu baik, saya turutkan kehendak dia.”
Kami doakan hubungan Aidil-Rita bertambah erat & kukuh walaupun banyak rintangan yang melanda. Sedangkan lidah lagi tergigit, ini kan pula suami isteri.

Monday, October 25, 2010

Lirik - Bertemu Cintaku by Ezad Lazim


Di sini aku telah lalui
Detik hitam silam pernah menghantuiku

Apabila bertemu dirimu
Berubah segalanya kerana kejujuranmu

Kasih cara bicaramu
Senyum di bibirmu
Membuat ku rindu

(korus)
Tak pernah aku terfikir
Akan bertemu cintaku
Malah ku telah cuba melupakan semua
Tapi sukar kali ini
Akan aku terimamu
Sama kita berpimpinan
Jalin hidup yang indah bersama dirimu
Ku akui ku cinta padamu

Lirik Cukup Indah - Aliff Satar


Tak pernah aku jauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah


Korus
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu

Ulang Korus

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai



Ayu Raudhah berkahwin Jan 2011


Akhirnya teka-teki tentang perkahwinan aktres Ayu Raudhah, 25, dengan pemain bola sepak kebangsaan, Mohd Zaquan Adha Abdul Radzak, 23, terjawab apabila mereka berdua memilih tarikh 20 Januari 2011 (20/01/2011) untuk diijabkabulkan. Majlis pernikahan akan berlangsung di rumah pengantin perempuan di Taman PKNK, Alor Setarm Kedah manakala majlis resepsi akan menyusul pada 21 Januari 2011 di lokasi yang sama.



Sementara majlis resepsi sebelah pengantin lelaki dijangka berlangsung pada 29 Januari 2011 di Seremban, Negeri Sembilan. Ayu dan zaquan telah rasmi bertunang pada 17 Oktober lalu dalam satu majlis merisik di rumah keluarga Ayu di Subang Jaya.

Menurut laporan sebuah akhbar, Ahad, pasangan itu bukan sengaja merahsiakan tentang majlis tersebut sebaliknya menghormati keputusan keluarga Zaquan ekoran kontroversi yang baru sahaja terjadi melibatkan aktres Rita Rudaini dan suaminya, Aidil Zafuan Abdul Radzak, kembar Zaquan.-mStar

Gelaran Dato Tidak Ditarik Balik- Emylia Rosnaida


Pelakon Emylia Rosnaida menafikan gelaran Datuk daripada Istana Pahang terhadap suaminya, pengacara A.C Mizal ditarik balik sebaliknya memaklumkan darjah itu akan dikurniakan secara rasmi dalam satu istiadat yang akan diadakan pada bulan Disember nanti.


Emylia yang juga pengurus kepada A.C Mizal berkata, pihaknya telah pun menerima surat pengurniaan darjah kebesaran peringkat kedua iaitu Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk pada bulan Ramadan lalu.


“Dakwaan mengatakan darjah berkenaan ditarik balik itu tidak benar kerana pihak kami sudah menerima surat pengurniaan pingat oleh Istana Pahang pada bulan Ramadan lalu. Setahu saya dia (A.C Mizal) akan menerima surat lain dua minggu sebelum istiadat pengurniaan pingat di lakukan pada Disember nanti,” katanya ketika dihubungi mStar Online di sini, Ahad.

Senarai Pemenang FFM 23

gambar ihsan mstar online

Berikut ialah senarai nama nama pemenang bagi FFM 23 , Anugerah Pelakon Wanita Terbaik milik Lisa Surihani (Lagenda Budak Setan), pelakon Lelaki Terbaik milik Bront Palarae dalam filem Belukar.
Pengarah Terabaik milik Syamsul Yusof utk filem Evolusi KL Drift. Filem Terbaik tentunya Magika oleh Edry KRU.


Filem Terbaik
1. Belukar
2. Lagenda Budak Setan
3. Magika (Pemenang)
4. Estet
5. Evolusi KL Drift 2


Pengarah Filem Terbaik
1. Syamsul Yusof (Evolusi KL Drift 2) (Pemenang)
2. Mamat Khalid (Estet)
3. Jason Chong (Belukar)
4. Farid Kamil (V3 Samseng Jalan)
5. Ahmad Idham (Adnan Sempit)

Thursday, October 21, 2010

Gambar MacBook Air Model Terbaru

Pengikut pengikut setia Apple semamangya akan suka dengan post ini..just for your viewing pleasure


Nana Xfm Selamat Lahirkan Anak Perempuan

Berita ni kami dapat dari  account Twitter Pak Nil yang menyatakan yang Nana XFM a.k.a Nana AF telah selamat melahirkan anak perempuan..wow bestnya..Tahniah ye Nana..Gambarnya masih lagi diusahakan,nnt dah dapat saya update..

Restoran Amy Search Masih Lagi Beroperasi



Pemilik restoran Cheng Ho, Norish yg juga isteri kepada Amy Search terkejut apabila timbul dakwaan restoran berkenaan telah ditutup kerana tiada sambutan selepas di saman oleh seorang kanak-kanak dua tahun lalu.
"Saya menolak andaian sesetengah pihak yang mengatakan kami terpaksa menutup restoran kerana tiada sambutan dan berkaitan kes mahkamah. Sebenarnya restoran ini masih lagi beroperasi seperti biasa," kata ketika dihubungi mStar Online, Rabu.
Restoran Cheng Ho yang terletak di Block 3b-15-17g, Seksyen 4, Wangsa Maju, Kuala Lumpur itu dibuka dari pukul 12.15 tengah hari sehingga 2.30 petang dan 6.15 petang sehingga 10.30 malam.
Restoran itu hanya menyediakan makanan untuk waktu tengah hari dan malam sahaja.
Katanya mungkin ada pelanggan yang datang bukan pada waktu tersebut menyebabkan mereka menganggap restoran itu sudah tidak beroperasi lagi.Dalam pada itu, Norish turut menolak dakwaan kononnya beberapa pekerja restoran itu telah lari kerana masalah dalaman.
Mengikut rakan saya yang pernah ke sana beliau mengatakan makanan disana sedap sedap cuma servis yang agak 'slow" 




Wednesday, October 20, 2010

Ana Rafali Tolong Ingatkan Aku Lirik



Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Tolong ingatkan aku
Kisah kita

Workshop Vokal Bersama Cikgu Syafi



Kini anda berpeluang untuk belajar secara live dengan beliau melalui satu workshop yang bakal diadakan pada Januari nanti.Peluang keemasan ini tidak seharusnya anda lepaskan kerana beliau akan mencurahkan pelbagai tips dan panduan panduan asas yang bakal merubah cara nyanyian anda.


Berikut adalah detail Workshop Vokal yang dimaksudkan

Tarikh : 9 Januari 2011

Masa : 9 pagi - 6 petang

Tempat : IM Training Centre,
22B Jalan Plumbum P7/P
Seksyen 7
40000 Shah Alam

Bayaran : RM350 - (30 Peserta Terawal Mendaftar Akan Menikmati Rebate Sebanyak RM100)
Sijil Penyertaan dan juga pelbagai cenderahati akan disediakan

TEMPAT ADALAH TERHAD UNTUK 50 ORANG SAHAJA

Jika anda berminat sila email zarul@zarulumbrella.com atau SMS 0126386365

Saturday, October 16, 2010

Pelakon Yalal Chin Meninggal Dunia-AlFatihah



Salah seorang pelakon drama yang hebat, Yalal Chin telah disahkan meninggal dunia semalam (15 Oktober 2010). Marilah kita sama-sama sedekah Al-Fatihah kepada arwah Yalal Chin. Semoga rohnya ditempatkan di kalanga orang yang beriman. Jenazah Yalal Chin akan dibawa ke Melaka untuk pengebumian.
Al-Fatihah.

Friday, October 15, 2010

Bajet 2011 - Antara yang Menarik!


Bajet 2011 telah diumumkan oleh Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak. .Berikut antara yg menarik:-
Berita baik untuk pembuat filem, drama & dokumentari, sebanyak RM200 juta diperuntukkan oleh kerajaan untuk menjana aktiviti-aktiviti dunia hiburan & perfileman tanah air..tetapi bagaimana dengan industri seni suara??
Manakala, anda yang bergelar wanita sudah tentu melonjak riang apabila semua duti import untuk barangan berjenama seperti Louis Vuitton, Coach, Gucci dsb akan dimansuhkan. 
Anda juga boleh memiliki smartphone seperti Blackberry, Iphone 4 dll apabila kerajaan juga mengumumkan cukai jualan akan dimansuhkan untuk produk tersebut.
Bagi yang gila Facebook atau R*dTube, cukai import dan cukai jualan untuk broadband akan dikecualikan sehingga tahun 2012.
Manakala pengguna jalanraya pula boleh menarik lafaz lega kerana kadar kenaikan tol di bawah syarikat PLUS akan dimansuhkan sehingga 2015

Album Baru Tomok "bagaikan Bidadari"


foto ihsan selebriti.tv

Album ini baru sahaja dilancarkan semalam,boleh didapati di kedai kedai muzik dengan harga RM29.90.album ini memuatkan 12 lagu yang dicipta oleh komposer-komposer terkenal seperti Aubrey Suwito, Audi Mok, Edry KRU, Aidit Alfian, Afiez NEWBOYZ dan Tomok sendiri.
Dapatkan yg original.hari ini.


p/s saya belum lagi mendengar,nanti saya beli dan dengar saya akan buat review untuk korang

Isteri Penyanyi/Pelakon Joey Minta Cerai


gambar ihsan Mingguan Malaysia

Isteri kepada pelakon dan penyanyi Joey memfailkan permohonan lafaz cerai di Mahkamah Rendah Syariah di sini, Jumaat selepas seminggu hubungan antara suaminya dan Watie (Elite) tersiar di media.
Noraini Nasir hadir di mahkamah bersama peguam syarienya Amli Embong kira-kira pukul 11 pagi, Jumaat.
Akhbar sebelum ini melaporkan Joey yang popular dengan lagu Beradu Suratan berhasrat mengahwini Watie.
Sementara Joey dikatakan telah melafazkan cerai terhadap isterinya itu.
Berita lanjut akan disiarkan kemudian. - sumber mstaronline

Gambar Pejabat HQ Facebook













Lirik lagu Kita Bersaudara (OST Magika) - KRU


Biar adakalanya dia buat kau kecewa
Biar adakalanya dia buat kau gundah
Tetapi tak mengapa kerna dialah juga
Yang mengambil hatimu bila keadaan reda


Oh kita bersaudara kerna slalu mengalah
Tak guna marah marah nati berbaik juga
Oh kita bersaudara tak guna gaduh gaduh
Kerna air dicincang tidak akan putus


Biar kau dalam susah semua orang tak menegur
Agaknya tangan siapa yang sudi menghulur
Jika tak adik beradik yang tak mungkin berkira
Walau sekali kau beri selalu yang kau terima


Oh kita bersaudara


Oh kita bersaudara kerna slalu mengalah
Tak guna marah marah nati berbaik juga
Oh kita bersaudara tak guna gaduh gaduh

Kerna air dicincang tidak akan putus

Thursday, October 14, 2010

Gambar Proton Inspira (BARU)






Proton Inspira merupakan nama baru bagi waja replacement model yang dinantikan oleh ramai peminat kereta proton. Keluaran terbaru proton yang mengantikan model proton waja ini disuntik dengan teknologi Mitsubishi dan nampak lebih macho dan kacak di jalan raya.



Mampukah Proton Inspira ini mengatasi kehebatan kereta kereta lain? Tunggu jelah nanti.

Harga dari RM79,888 hingga RM95,000 dan pelancarannya sepenuhnya dijadualkan pada 10 November ini.

Didatangkan dengan dua varian enjin iaitu 1.8 liter dan 2.0 liter berteknologi Mitsubishi Innovative Valve Timing Electronic Control (MIVEC) hasil kerjasama bijak dengan MMC.

P/s: Mesti pemilik kereta Mitsubishi Lancer berbulu jer kan bila tengok Proton Inspira? 



Yazid Search Sakit



Yazid yang menghidapi penyakit buah pinggang dan darah tinggi kini sedang dirawat di Hospital Ampang, dekat sini sejak Selasa lalu
Menurut Yazid, dia sudah mula rasa perubahan pada badannya sejak bulan Ramadan lalu.
"Masa bulan Ramadan saya rasa mual dan loya untuk makan tetapi saya “lawan” juga perasaan itu sebab setahu saya tidak ada penyakit gastrik dan sebagainya," ujarnya ketika ditemui semasa menerima lawatan Persatuan Karyawan di Hospital itu 
Sama sama kita doakan kesihatan drummer terunggul tanahair ini

Tuesday, October 12, 2010

T Shirt Rahsia Vokal Superstar-Limited Edition 30 helai Sahaja



Jika berminat sila email kan butiran tempahan
Nama,Alamat,Size dan Warna kepada saya dialamat email seperti berikut
zarul@zarulumbrella.com
dan saya akan email cara2 pembayaran

Thank You Allah - Maher Zain


Thank You Allah Lyrics

By: Maher Zain
I was so far from you
Yet to me you were always so close
I wandered lost in the dark
I closed my eyes toward the signs
You put in my way
I walked everyday
Further and further away from you
Ooooo Allah, you brought me home
I thank You with every breath I take.
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.
I never thought about
All the things you have given to me
I never thanked you once
I was too proud to see the truth
And prostrate to you
Until I took the first step
And that’s when you opened the doors for me
Now Allah, I realized what I was missing
By being far from you.
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.
Allah, I wanna thank You
I wanna thank you for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
And did you give me hope
O Allah, I wanna thank you
I wanna thank You for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
I wanna thank You for bringing me home
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.
Artist: Maher ZainAlbum: Thank You AllahCopyright: Awakening Records 2009

Ya Nabi Salam Alayka Lyrics & Translation



Turkish
Gönüllerde hasretin var
Yürekler aşkınla çarpar
Sensiz dünya bizlere dar
Selam sana ey kuddusi yar
You are missed for many days
The hearts beat with your love
The earth is narrow without you
Peace be upon you
Oh holy love (or my beloved)
English 
Where submission , faith and patience
You conveyed the noble message
Brought this light through your guidance
Peace be upon you my beloved
Arabic
Ya habibi, ya muhammad
Ya nabi salam alayka
Ya rasol salam alayka
Ya habib salam alayka
Salawatu Allah alayka
Oh my love, oh Mohammad
Oh Prophet peace be upon you
Oh Rasool, peace be upon you
Oh my love, peave be upon you
Praises of Allah on you
Urdu 
Teri muhabbat ki mehak say
Yeh zameen o asman abaad hai
Rehmat ki barsaat aati hai
Dil o jaan ya rasul allah
From the fragrance of your love,
The earth and the skies have prospered
And the rain of mercy have poured upon us
My heart and soul is for you, ya Rasool-Allah
Arabic
Ayoha al mokhtar fena
Zadana al hobo hanena
Geetana bel khayr dena
Ya khetama al morsalen
Ya habebi, ya muhammed
Oh the chosen one among us
Love has increases our longing
You came to us with the best of religions
Oh the seal of the Messengers
Oh my love, oh Mohammad
Arabic
Ya nabi salam alaika
Ya rasol salam alayka
Ya habeb salam alayka
Salawat Allah alayka
Oh Prophet peace be upon you
Oh Rasool, peace be upon you
Oh my love, peave be upon you
Praises of Allah on you

The Chosen One Lyrics



In a time of darkness and greed
It is your light that we need
You came to teach us how to live
Muhammad Ya Rasool Allah
You were so caring and kind
Your soul was full of light
You are the best of mankind
Muhammad Khaira Khalqillah
Sallu ‘ala Rasulillah, Habib Al Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One
From luxury you turned away
And all night you would pray
Truthful in every word you say
Muhammad Ya Rasul Allah
Your face was brighter than the sun
Your beauty equaled by none
You are Allah’s Chosen One
Muhammad Khaira Khalqillah
Sallu ‘ala Rasulillah, Habib Al Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One
I will try to follow your way
And do my best to live my life
As you taught me
I pray to be close to you
On that day and see you smile
When you see me
Sallu ‘ala Rasulillah, Habibil Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One
Sallu ‘ala Rasulillah, Habibi Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

Barak Allah - Maher Zain Lirik



We’re here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together
We’re gathered here to celebrate
A moment you’ll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever
Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.
From now you’ll share all your chores
Through heart-ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking His pleasure
We pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter
Let’s raise our hands and make Dua
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.
بارك الله
بارك الله لكم ولنا
الله بارك لهما
الله أدم حبهما
الله صلّي وسلّم على رسول الله
الله تب علينا
الله ارض عنا
الله اهد خطانا
على سنة نبينا
Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say
بارك الله لكما وبارك عليكما
Barakallahu Lakuma wa Baraka alikuma

For The Rest of My Life - Maher Zain,Lyrics


I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
*Repeat Chorus
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus
I know that deep in my heart..

Lagu ni best sgt..hu2~


maher zain 'awaken'

We were given so many prizes
We changed the desert into oasis
We built buildings of different lengths and sizes
And we felt so very satisfied
We bought and bought
We couldn't stop buying
We gave charity to the poor 'cause
We couldn't stand their crying
We thought we paid our dues
But in fact
To ourselves we're just lying

Oh...I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

We were told what to buy and we'd bought
We went to London, Paris and
We made show we were seen in the most exclusive shops
Yes we felt so very satisfied

We felt our money gave us infinite power
We forgot to teach our children about history and honor
We didn't have any time to lose
When we were.. (were)
So busy feeling so satisfied

I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

We became the visuals without a soul
despite the heat
Our homes felt so empty and cold
To fill the emptiness
We bought and bought
Maybe all the fancy cars
And blink will make us feel satisfied

My dear brother and sister
It's time to change inside
Open your eyes
Don't throw away what's right aside
Before the day comes
When there's nowhere to run and hide
Now ask yourself 'cause Allah's watching you

Is He satisfied?
Is Allah satisfied?
Is Allah satisfied?
Is Allah satisfied?

Oh..I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

Sunday, October 10, 2010

Nota Anatomi Vokal


1.Paru-paru menolak udara naik ke trakea
2. Lipatan suara yang berada di larinks pada bahagian atas trakea akan  menggetarkan udara untuk menghasilkan nada asas dan juga harmonik yang mewarnakan tona
3. Bunyi yang dihasilkan oleh lipatan suara tersebut bergerak bersama udara ke dalam farinks dan rongga mulut  di mana ia mula bergema dan  mengukuhkan harmonik yang terdapat di dalam tona
4. Rahang, lidah, gigi dan bibir membentuk bunyi kepada huruf-huruf vokal dan konsonan
5. Nyanyian yang baik bermula dengan tekanan udara yang padat dan konsisten daripada paru-paru/perut
6. Lipatan suara mestilah santai dan rendah di dalam kerongkong supaya ia dapat bergetar dengan bebas dan menghasilkan bunyi yang menyenangkan
7. Farinks dan rongga mulut pada bahagian belakang mulut mestilah dibuka sepenuhnya untuk membenarkan gema yang menghasilkan alunan suara dan bunyi tona yang mesra
8.Rahang, lidah, gigi dan bibir sepatutnya saling berhubung rapat bagi menghasilkan sebutan yang baik

Saturday, October 9, 2010

Sumber Maklumat Nyanyian Pertama Di Malaysia


Menyanyi merupakan satu aktiviti yang digemari ramai,bukan sahaja dikalangan anak anak muda malah ianya juga digemari oleh para belia,pakcik makcik dan ada juga golongan yg sudah berumur.


Sejak dari dulu lagi banyak pertandingan pertandingan nyanyian yang dianjurkan,antara yang popular adalah seperti Bintang RTM,Bintang Radio,Bintang Asli,Bintang HMI dsb,dan kini format realiti menguasai pertandingan pertandingan nyanyian seperti Akademi Fantasia(AF),One In A Million,Gangstarz,Mentor dan beberapa lagi. Sambutan terhadap rancangan rancangan nyanyian berbentuk realiti ini amat memberangsangkan,dan stesen stesen televisyen telah mengaut untung yang agak besar hasil dari undian sms dari penonton.


Berdasarkan pada fenomena AF3 dimana Mawi menjuarai AF musim tersebut,sebanyak hampir RM13 juta ringgit telah berjaya dikutip hasil dari undian sms penonton sahaja.


Tidak dinafikan yang penonton kita memang menggemari nyanyian.Pun begitu masih banyak kekurangan pada kualiti penyanyi penyanyi yang mengambil bahagian,yang bagus boleh dikira dengan jari.


Ini terjadi kerana mungkin pendedahan yang kurang terhadap ilmu nyanyian.Ramai yang boleh menyanyi namun tak ramai yang tahu teknik sebenar cara menyanyi dengan betul.


"Fakta: Semua Orang Boleh Menyanyi"
Ini mungkin mengejutkan ramai orang dan juga menggembirakan ramai orang.Kini dengan sedikit kesungguhan dan disiplin dalam mendalami ilmu nyanyian anda sudah boleh menyanyi.Ini diakui oleh ramai guru guru vokal diserata dunia


Buat pertama kali di Malaysia seorang bekas penyanyi tanahair hari ini tampil dengan menyediakan satu kompilasi teknik teknik serta tips tips nyanyian kepada umum dengan menulis sebuah ebook berjudul Rahsia Vokal.Beliau yang dimaksudkan ialah saudara Zarul Umbrella,bekas penyanyi kumpulan pop 90an yang pernah popular dengan lagu Ramalan Ku Benar Belaka dan Bukalah Hatimu.Beliau telah membentangkan segala rahsia serta teknik nayanyian yang betul yang pernah diguna pakai oleh beliau sendiri semasa menjadi penyanyi pro suatu ketika dahulu.


Apa yang menarik tentang ebook ini?Mungkin inilah yang anda fikirkan sekarang bukan? Baiklah mari saya terangkan.


Berikut adalah beberapa tips serta teknik nyanyian yang terdapat dalam ebook ini:-


# Bagaimana dengan latihan pernafasan yang betul mampu memberikan anda satu kuasa pernafasan yang hebat ketika menyanyi.
# Bagaimana dengan latihan pernafasan menggunakan teknik “SSSS”, mampu melatih pernafasan bagi pelbagai rentak serta nada lagu.
# Bagaimana untuk melakukan pernafasan ketika menyanyi, jika salah meletakkan nafas, nyanyian mudah menjadi sumbang dan anda mudah termengah.
# Bagaimana mengelak diri dari mengalami kecederaan suara. Jika berlaku anda terpaksa berehat lama sehingga anda pulih. (itu pun jika boleh pulih)
# Bagaimana menggunakan otot-otot yang berkaitan sahaja bagi mengeluarkan suara yang berdaya tinggi tanpa memberi tekanan kepada otot-otot yang yang lain.


...dan banyak lagi tip tip yang menarik untuk dibaca dan dipraktikkan.


Jadi jika anda merupakan peminat karaoke,selalu memasuki pertandingan nyanyian atau mungkin anda bercita cita untuk mengasah bakat anda menjadi superstar ini lah masanya untuk anda mengambil peluang ini sementara ianya dipasaran dengan memiliki ebook unik ini.
Anda boleh melawat laman web ini untuk mendapatkan salinan ebook anda
http://rahsiavokal.com/
Related Posts with Thumbnails